19 d’abril del 2017

Pla detox de primavera 2017

Què és un pla detox?

Es coneix com a DETOX (desintoxicant i antioxidant), la neteja profunda que fa una persona amb el seu cos. D’aquesta manera s’eliminen toxines i residus que el cos tarda molt en eliminar, agents externs que ens perjudiquen accelerant l’envelliment i els radicals lliures. (molècules altament reactives que exerceixen una activitat tòxica a l’organisme per la seva capacitat de fer mal a les cèl·lules bones, aquests estan associats a nombroses patologies cròniques i degeneratives).

Quan seguir un pla detox?

És altament recomanable que al menys 1-2 cops al any el cos passi per una desintoxicació. És en aquest període on eliminarem totes les toxines que l’organisme ha anat acumulant del passat i que el cos no necessita.

Les toxines són substàncies químiques que tenen efectes nocius per al nostre organisme.
Un cos sa, processa toxines a través de la pell, pulmons, fetge i ronyons i els elimina  a través de la suor, orina i femtes.
Una nutrició i hàbits inadequats poden acumular toxines al nostre cos i crear un ambient favorable per a l’aparició de diferents malalties. Per protegir-se del mal originat per aquestes substàncies contaminants, el nostre cos emmagatzema les toxines amb les grasses, lluny dels nostres òrgans vitals, en zones com els glutis, natges i avantbraços.
Hi ha molts símptomes d’alarma que ens avisen d’una sobrecàrrega de toxines i ens estan demanant una desintoxicació hepàtica.
Alguns d’aquests són:

A nivell físic: augment de pes o dificultat per baixar pes, greix acumulat, retenció de líquids, boca pastosa o seca, trastorns digestius, llengua amb capa blanca o groga, mal alè, problemes dentals o de genives, orina forta, infeccions repetides, acné, mal de cap, dolor en general, picors, vertigen, cansament i fatiga en general, pesadesa, rigidesa i debilitats articulars i musculars, forts dolors d’esquena i hombros, extremitats fredes, desajustos hormonals, ulleres, ulls inflats, etc...

A nivell emocional: depressió, falta d’ànim, mal humor o ansietat.

A nivell mental: falta de concentració, indecisió, poca claredat o agilitat mental.

El fetge s’encarrega de realitzar moltes funcions, com la producció de bilis per eliminar toxines, descompondre els greixos i facilitar la digestió dels aliments, depurar la sang de substàncies tòxiques, convertir la glucosa en glicogen per ser utilitzat com a font d’energia, regular els nivells en sang d’aminoàcids encarregats de produir proteïnes, entre d’altres...
Durant el nostre període de descans nocturn sobretot de 22.00 a 2.00 el fetge aprofita que no rep aliments per dur a terme les funcions de desintoxicació (reparar, filtrar i eliminar). Un sopar abundant i tard bloqueja el fetge, el sobrecarreguem de feina i no pot netejar, deixa de proporcionar nutrients i com a conseqüència va generant residus tòxics al nostre organisme.
Per tant, és molt important sopar d’hora i poc per no bloquejar el fetge, intoxicar-nos i acumular grassa.

Com seguir un pla detox?

En general, aquestes dietes consisteixen en realitzar una rutina a base de fruites  i vegetals i molt important que es prengui una gran quantitat de líquid, sobretot aigua, infusions i sucs naturals.  (detallat més endavant)

Quan de temps?

Es poden trobar plans detox de 3 a 20 dies, nosaltres el que farem és una setmana de preparació per anar traient aquells aliments i hàbits que ens perjudiquen (cafè, sucre, aliments processats, grasses trans...) i anar introduint aquells que ens seran més beneficiosos per afrontar el pla detox de 7 dies.

Poden causar efectes secundaris?

Una de les moltes preguntes que us podeu fer, és si hi poden haver EFECTES SECUNDARIS... Doncs bé, durant el procés depuratiu, les reserves de grassa i toxines es mobilitzen i gran part d’elles passen al torrent sanguini per poder ser filtrades i expulsades per l’organisme. Quan el nivell de toxines en sang augmenta, pot provocar algunes molèsties com mal de cap, lleugers marejos o sentir- nos amb un humor més irritant del que pot ser normal, també pot aparèixer algun granet, ja que la pell és un dels òrgans que el nostre cos utilitza per eliminar toxines. També pot aparèixer sensació de gana, més que gana és desig. Desig cap a aliments que estem eliminant i que ens creen addicció com pot ser pels sucres o farines de la dieta.
Si apareixen aquests símptomes i reaccions és senyal de que el cos està fent una bona neteja.
Com més net està el teu cos, menys símptomes experimentaràs.

Per disminuir els símptomes del procés depuratiu i fer que aquest sigui més efectiu, és important seguir al màxim el dia a dia programat i tenir en compte altres aspectes com:

  •      Dormir 8-9hores si és possible i fer una migdiada de 10-15 minuts.
  •           Beure molta aigua, caldos i/o alguna infusió desintoxicant i depurativa que contingui un o més dels següents ingredients: dent de lleó, cua de cavall, boldo, bardana, carxofa, card marià.
  •    Consumir el màxim d’aliments ecològics per no afegir substàncies químiques ambientals quan estem tractant de treure-les.
  •       Si portem un ritme de vida accelerat amb poc temps... el millor és deixar el dinar i el sopar preparats, perquè al matí és quan estem plens de bons propòsits i perquè sempre és millor quan apreta la gana tenir el menjar preparat i així evitem el perill de saltar-nos el pla detox.
  •       Fer exercici ( ioga, pilates, natació relaxada, caminar...)
  •    Abans de la dutxa raspallar-nos amb la pell seca amb un raspall de “cerdas” naturals, ens ajudarà a exfoliar la pell, estimular i ajudar a millorar el funcionament del nostre sistema limfàtic. (sempre direcció al cor).
  •     Fer algun bany d’aigua calenta amb 2 tasses de sals d’Epsom o Himalaya, ½ tassa de vinagre de sidra de poma cru no pasteuritzat, ¼ de tassa de bicarbonat i 7 gotes de lavanda. Aquest bany durant almenys mitja hora és una bona manera d’eliminar toxines del cos a través de la pell.
  •     També pot ser útil comprar un netejador de llengua (farmàcia o botiga d’alimentació natural).
  •      Assegurar-nos que anem bé al lavabo. La regularitat del trànsit intestinal és un indicador directe de la capacitat d’eliminar toxines.
  •      Escollir productes d’higiene lliures de substàncies químiques i toxines com els parabens, la parafina, sulfats, ftalats, formaldehid, alumini...
  •      Escriure un diari, per exemple: com ens sentim al matí, canvis observats durant el dia i finalment definir el dia amb una paraula positiva ( si a algú li interessa escriure un diari d’intencions més complert us puc passar una copia)
  •     Vosaltres tindreu el meu suport i el de tots els vostres companys, és bo durant aquest procés sentir-te acompanyat i tenir ajuda moral, et donarà forces per seguir amb el teu objectiu.
  •      Per ajudar més a la desintoxicació, es pot utilitzar algun suplement natural (per exemple: liver o el triphala).
  •       Olis essencials.
  •       Respiracions mindfulness, o altres tècniques de relaxació.

És compatible amb el treball i/o l'exercici físic?  

Totalment!

És molt important mantenir el cos actiu durant el procés de depuració, millora la circulació de la sang i amb això l’eliminació de toxines. Està desaconsellat practicar exercici d’alta intensitat i resistència, ja que el cos està en “mode repòs” i demanarà descansar més del que pot ser habitual.
Els exercicis més recomanats són ioga, pilates, natació relaxada, caminar, etc...
Aprofito per donar-vos algunes raons de pes de perquè fer exercici:

- Ajuda a mantenir el pes ideal.
- Augmenta la confiança i seguretat amb nosaltres mateixos.
- Ens manté més joves i saludables.
- Ajuda a la creació de la musculatura.
- Genera dopamina (hormona de la felicitat i el plaer).
- Redueix els nivells d’estrès i l’ansietat.
- Ens dona energia.
- Ajuda a millorar l’insomni.

Quins beneficis té seguir un pla detox? 

Consisteix en eliminar toxines de l’organisme, ingerint aliments naturals i orgànics com són les fruites, verdures i llavors, evitant els aliments rics en proteïnes, làctics i grasses. Ajuda al cos a protegir-se dels danys que ocasionen els radicals lliures, a més d’alliberar toxines.
Un dels principals beneficis del pla detox, és que amb la ingesta d’aliments que continguin antioxidants, s’aconsegueix inhibir el procés d’oxidació que provoca la presència de radicals lliures.

A nivell físic: eliminar toxines, perdre pes i/o grassa, reduir la inflamació o la inflor, regular els cicles naturals del cos, recuperar energia vital, millorar el sistema immunològic, regular nivells de glicèmia, disminuir la tensió arterial, reduir els nivells de colesterol i triglicèrids, millorar la circulació, cel·lulitis i estat de la pell en general, cabell i ungles més forts i millorar la condició física....

A nivell mental: més claredat i agilitat mental, millorar la concentració...

A nivell emocional: desbloqueig d’emocions que ens fan menjar en excés, eliminar els desitjos relacionats amb el menjar, més alegria, tranquil·litat i estabilitat...


 Moltes gràcies Aina! 

Recordar a totes les persones interessades que les consultes del l Fiss es realitzen en hores convingudes. Podeu reservar hora trucant al 93 869 59 55, escrivint un mail a centre@fisiosuria.com o a través de la nostra pàgina de Facebook! Us esperem!!